Fantasy Light Festival Oceanus KK: All about People and Their Camera

Well, berkesempatan untuk melepak sebentar di Fantasy Light Festival yang bertempat di Oceanus Kota Kinabalu. Kalau kamu tidak berkesempatan pergi, mari saya cerita versi saya punya pengalaman selama 1 jam 30 minit disana (haha).

Curious sgt sebab trending di FB area Kota Kinabalu. Huha di group whatsapp maka terjadilah rombongan ke event Fantasy Light Festival ne. Start motor, vroooom gerak ke KK sambil berdoa tiada abang pulis buat sekatan JPJ haha.

sdr

unwanted Blur tapi macam siok saya tengok gambar ne

Sempat saya jenguk dslr lapuk saya yang ada lens 50mm 1.8 tapi tara battery. Henpon pun henpon la. Pasrah, yang penting ada jenguk dan lihat sebenarnya apa yang berlaku.

Smartphone Camera Everywhere

This event is about people and their smartphone as camera. Dari adik sampai ke makcik semua pegang phone dengan app camera is turn Hot and On!

sdr

The Moon. Damn

Sillhouette

Saya tidak tahu jika ramai yang perasan  sebenarnya banyak gambar jadi sillhouette sahaja. Macam diatas ne, bulan sahaja nampak tapi orangnya tidak. Mahu guna flash nanti hilang serinya, dayum.

Gerombolan Manusia

Sardin. Macam ikan dalam tin sebab terlalu ramai. Tak tahu kalau semalam adalah last untuk fantasy light festival. Mata melilau kiri kanan juga lah sebab dalam FB pun sudah ada rakaman pencopet dompet di Center Point. Sudahla cukup- cukup bajet masuk dalam tak bawa duit. Nanti kena copet lagi naya haha.

Well, sini saya belanja sedikit snap malam-malam guna camera HP sahaja.

Habis Part bunga, sebenarnya tarikan utama bagi event fantasy light festival adalah terowong lampu. Inilah objek paling besar, panjang dan terang dalam banyak-banyak objek di sana malam tu.

Overall, memang cantik lampu yang sudah decorate. Ada juga gerai makan dan booth untuk games. Memang sesuai la kalau family yang pergi. Nampak juga la ada makcik-makcik yang cuba cope dengan budaya selfie dan wefie hihi. Abang sado gendong baby, Cikaro selfi sana sini. Dengan saya sekali hilang malu selfi bila sudah terjebak di dalam tu.

The Best Part

Bagi masyarakat kota khasnya Kota Kinabalu dan kawasan sekitarnya, ini adalah best gateaway untuk kesibukan sehari hari. Ya la, mana mau cari nature resources di tengah bandaraya kaaan. So, untuk family event di kawasan ini memang syantik ler. cuma tu syak la, sekali datang beramai-ramai jammed terus area Oceanus dan kawasan sekitar.

Fantasy light festival

hashtag Yakin je la

Well, here some of my phone recording

Tak tau sampai bila event ne. Kalau masih ada kamu pergi lah. Manatau dapat update gambar lagi hehe. Untill next time. Caw!

 

Zul Gremedia

Warga Kampung

Advertisements

About Mr. Zul

Hi. Saya Zul. Seorang Videographer, Motion Graphic dan Visual Effect Enstuhisiast. Feel Free to Read my Blog. Your comment are most welcome. Blog ini Personal. Thanks and See U again.

Posted on September 18, 2018, in personal, Travel and tagged , , . Bookmark the permalink. Tinggalkan komen.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s